• info@qsx-group.com
  • 088 0071007

QSX Group

  • 0

QSX Group

QSX Intermediaries B.V., in 1985 opgericht door Lloyd’s makelaar Thompson Heath and Bond (Ltd) en het huidige management als de continentaal Europese vertegenwoordiging met doel op te treden als facultatief herverzekeringsmakelaar. In 1988 heeft een management buy-out plaatsgevonden en is het bedrijf voortgezet onder de naam QSX European Reinsurance Intermediaries. Juist verzekeringsmaatschappijen met domicilie in Noord- en Zuid-Amerika, zowel als  die maatschappijen die het Verre Oosten hun thuis noemen,  vonden hun weg naar QSX om hun te grote individuele risico’s onder te brengen bij continentaal Europese herverzekeraars.

In de ’90-er jaren werden de Nederlandse verzekeraars ook klant van QSX. Maar de werkzaamheden beperkten zich niet alleen tot herverzekering, maar ook ging het bedrijf, in samenwerking met de grote Nederlandse verzekeringsmakelaars, zoeken naar buitenlandse capaciteit, zo ook oplossingen voor complexe Nederlandse directe schaderisico’s.

QSX verhuisde zijn hoofdkantoor in 2008 vanuit Rotterdam naar Deventer. Echter buitenlandse vertegenwoordigingen voor QSX werden in de loop der tijd opgezet in New York (USA) – 1990. Meer recent zijn productie filialen opgezet in Milaan (I) – 2011 en in Gent (B) – 2014.

Naast de eerder genoemde activiteiten, zijn twee additionele entiteiten in het leven geroepen. CoverYou Verzekeringen, opgericht in 2013,  vertegenwoordigt Lloyd’s of London als Coverholder (ANV Syndicate #####) met als specifieke taak de verkoop van niche verzekeringen in aanvankelijk de Benelux, Duitsland en Italië. De verkoop van verzekeringspolissen t.b.v. mobiele apparatuur (Smartphones/Tablets/Notebooks etc.) heeft een ware vlucht aangenomen.

 

In 2014 is dochter onderneming ICAS-Nederland van start gegaan. Deze firma treedt op als Third Party Administrator voor verzekeraars die zich, net zoals CoverYou, in niche producten specialiseren. ICAS behandelt de volledige schadeafwikkeling voor deze Derden.

 

Nu QSX niet langer zich beperkt tot herverzekering, is in 2013 de naam van het bedrijf veranderd in QSX Insurance Group.


Leave a Reply

Onze websites